Άποψη: Όχι βία στα γήπεδα!

1:42 π.μ. efimeridaki 0 Comments

08/03/2017
Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στον αθλητισμό στην Ελλάδα. Σε ότι αγώνα και να πας θα ακούσεις βρισιές ή ακόμα θα δεις να τσακώνονται οι οπαδοί της μιας ομάδας με την άλλη. Αυτή, και όχι μόνο, είναι η λεγόμενη λέξη "βία στα γήπεδα".

Πας να δεις την αγαπημένη σου ομάδα και ακούς βρισιές και βλέπεις να τσακώνονται. Σε αυτό πρέπει να μπει ένα όριο. Έχουν υπάρξει άνθρωποι που πήγαν στο γήπεδο για να εμψυχώσουν την ομάδα τους και με τους τσακωμούς σκοτώνονται. Θυμάμαι στης 8-2-1981 στον αγώνα Ολυμπιακός-Α.Ε.Κ πέθαναν 20 φίλαθλοι του ολυμπιακού και 1 φίλαθλος της Α.Ε.Κ. Υπήρξε χάος στο γήπεδο και ποδοπατήθηκαν. Από τότε κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα στης 8-2 θρηνούν αυτά τα θύματα.

Θα ήθελα να σταματήσει όλο αυτό και κάποια χρονιά να μπορεί το ελληνικό πρωτάθλημα να γίνει ίσο με κάποια πρωταθλήματα της Ευρώπης (π.χ Ιταλικό, Ισπανικό).
       
Ξέρω και άλλες περιπτώσεις βίας στα γήπεδα. Δεν είναι μόνο στο ελληνικό  αλλά και σε άλλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη όπως στο αγγλικό αλλά όχι στην πρώτη κατηγορία αλλά στην δεύτερη και στην τρίτη το ίδιο συμβαίνει και στην Ισπανία πάλι στην δεύτερη κατηγορία και την τρίτη. Στην Ολλανδία και στην Σουηδία έχω δει ακόμα βία και είναι στην πρώτη κατηγορία.

Άρθρο: Μπορμπαντωνάκης Μ.     
Φωτογραφίες: Web                           

0 σχόλια: