Γιάννης Αντεντοκούνμπο... the Greek Freak

2:34 π.μ. efimeridaki 0 Comments

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 1994,Ζωγράφου Αθήνα.
Είναι Έλληνας επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής νιγηριανής καταγωγής. Έχει ύψος 2,11 μ. και αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ   και σούτινγκ γκαρντ για τους Μιλγουόκι Μπακς και την Εθνική Ελλάδος. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Α2 κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης ως παίκτης του Φιλαθλητικού . Κατόπιν επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ στη θέση 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς  το 2013, όπου και εξελίχθηκε στον κορυφαίο παίκτη της ομάδας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, και σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA.Έχει τον αριθμό 34 στην φανέλα του, και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak.

Το 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά να συμμετάσχει ως βασικός στον αγώνα ΝΒΑ All Star του 2017. Σε ηλικία 22 ετών, ήταν έως το 2017 ο νεαρότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ ο οποίος ξεκίνησε βασικός στην πρώτη πεντάδα σε αγώνα NBA All-Star, καθώς και ο πρώτος Έλληνας παίκτης με την ιδιότητα αυτή. 

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σοτο Twitter, ευχαρίστησε την Ελλάδα και τους Έλληνες, για τη συμμετοχή του στο All Star Game που θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.
Ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς έγραψε συγκεκριμένα: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σ' ένα όνειρό μου καιφαίους παίκτες του πρωταθλήματος του NBA.Έχει τον αριθμό 34 στην φανέλα του, και το αγωνιστικό παρατσούκλι του είναι The Greek Freak. Το 2017 κλήθηκε για πρώτη φορά να συμμετάσχει ως βασι με βοηθήσατε να κάνω πραγματικότητα... Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για σας στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα».



Εργασία: Τσικνάκη Ε., Χριστοφάκη Μ.
Σχολικό έτος: 2016-2017

Πηγές: Βικιπαίδεια, Newsbomb.com
Φωτογραφίες: Web

0 σχόλια: