Γιατί οι νέοι ακολουθούν τη μόδα;

10:32 μ.μ. efimeridaki 0 Comments

ΟΡΙΣΜΟΣ 
Η λέξη μόδα προέρχεται από την λατινική λέξη modus=τρόπος
Η μόδα είναι ένα δημοφιλές στυλ ή μια δημοφιλής πρακτική,ειδικά οσον αφορά την ένδυση , την υπόδηση ,τα αξεσουάρ και το μακιάζ.
Είναι μια διακριτή και συνεχής τάση σχετική με την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου, που υιοθετείται από πολλά άτομα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αποτελείται από τα επικρατέστερα στυλ συμπεριφοράς και τις πιο πρόσφατες δημιουργίες των σχεδιαστών υφασμάτων.
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΔΑ
Μόδα είναι η παροδική τάση έκφρασης τυποποιημένου τροπου συμπεριφοράς ανάμεσα στα μέλη μιας κοινωνίας. Η Μοδα γινεται τρόπος ζωής και έκφρασης που συνιστάται στην αποδοχή νέων ιδεών και τάσεων . Οι τάσεις της μόδας δεν αφορούν μόνο την εμφάνιση ενός ανθρώπου αλλά πολύ περισσότερο αφορούν σε ολους τους τομείς δραστηριότητας , την ψυχαγωγία, την τέχνη , την διακόσμηση , τη συμπεριφορά και τις αξίες .
Οι νέοι ακολουθούν την μόδα είτε επειδή θέλουν να μοιάσουν στο είδωλο τους –κάποιον αγαπημένο διάσημο ή επειδή απλά του αρέσει ή ακόμα επειδή νιώθει την ανάγκη να θέλει να μοιάζει σε άλλα άτομα όπως φιλοι .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΔΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 
 Στην μόδα τώρα έχει βγει το γνωστό σε όλους μας πράσινο /χακί μπουφάν ...το συγκεκριμένο μπουφάν θα δεις να το φοράει τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της κρητης.
Είναι χακί  σε χρώμα , μακρύ έως λίγο πιο πάνω από το γόνατο και έχει μια εντυπωσιακά φουσκωτή κουκούλα γεμάτη γούνα. Έχουν βγει και διάφορες παραλλαγές όπως πιο κοντό η ακόμα και σε έντονα χρώματα η γούνα  ένα παράδειγμα το έντονο φούξια έτσι ωστε αμα βγείτε απο το σπίτι να φαίνεστε από δέκα μέτρα μακριά.  Ένα άλλο είδος που φοράει κάθε Ελληνίδα κοπέλα είναι τα χαρακτηριστικα παπούτσια φίρμα adidas superstar. 
Είναι άπλα ένα παπούτσι το οποίο έχει βγει σε διάφορα χρώματα και σχέδια τα οποία αν είναι 
αυθεντικά κοστίζουν εκατό ευρώ + άλλα πρέπει να τα έχει ο καθένας βρε παιδιά επειδή ειναι στη μοδα .

Τώρα τελευταία το πιο δημοφιλές κόσμημα για λαιμό είναι τα τσοκερ (choker) στην ουσία είναι ένα κορδόνι η μια κορδέλα το όποιο το τυλίγεις στο λαιμό σου . Το τσοκερ είναι σφιχτά στο λαιμό και είτε είναι μαύρο και απλό είτε έχει διάφορες εντυπωσιακές πέτρες να κρέμονται. Κατά τα άλλα όταν είναι απλό δίνει μια απόλυτα shic διάθεση στο συνολικό outfit. 


ΟΜΑΔΑΝικολέτα Νικολάι &Βαγγελιώ Μωραϊτάκη
Σχολικό Έτος: 2016-2017

0 σχόλια: